Завершення другого тижня роботи табору «Хвиля» Чорноморського академічного ліцею ім.. Тараса Шевченка стало дуже відповідальною подією для вихованців табору – презентацією проектів, над якими ліцеїсти працювали протягом двох тижнів. На презентації був присутнім міський голова Василь Олександрович Гуляєв та начальник управління освіти Андрій Валерійович Ковальов. Маленькі вихованці обрали тему «Екологічне мистецтво». ЙОГО МЕТА –ЗБИРАТИ СМІТТЯ, ЯКЕ ЗАБРУДНЮЄ МОРЕ, СОРТУВАТИ ЙОГО ТА РОБИТИ СКУЛЬПТУРИ. ЧЕРЕЗ МИСТЕЦЬКІ ОБ’ЄКТИ ВОНИ ПОКАЗУЮТЬ, ЩО ЛЮДИ ЗАЛИШАЮТЬ ПІСЛЯ СВОГО ВІДПОЧИНКУ. Наприклад, в акулі, яку зробили з відходів – дитячі пластикові іграшки, пляшці сланці, ложки – виделки… Хоча більшість з цих речей можна замінити біорозчинними предметами, або ж не купувати одноразові дешеві іграшки, які одразу ламаються. Ці речі вбивають мешканців підводного царства. Скоро ми усі їх зможемо побачити тільки, створеними з пластику та відходів, якщо не змінимо своє ставлення до відходів та довкілля.

Діти організували акцію «Чистий пляж» у ході якої прибирали сміття біля моря, а деяке за кольором, залишили та зробили невелику скульптуру дельфіна, яку запропонували розмістити перед входом на пляж, щоб люди вдумливо та бережливо ставилися до природи.

Другий проєкт – історичний. Ліцеїсти запропонували модель меморіалу захисникам України у Чорноморську. Дівчатка розповіли концепцію меморіалу, описали кожну його деталь, причини вибору та запропонували місце розміщення та реалізацію. Сподіваємось, що наші маленькі проекти стануть початком хороших справ та зроблять наше місто чистим та духовним. Дякуємо керманичам нашого міста за підтримку та увагу до маленьких справ табору та роботи нашого закладу.

и ещё 17

Переглянути статистику

Охоплення допису: 206

Все реакции:

7Олеся Гудовик, Наталя Гамарц и ещё 5

Літній табір “Хвиля”. Презентація творчих проєкиів табору серу міста Гуляєву В.О.